top of page
Meisje op fietspad

Wie ben ik

Mijn naam is Jacobien Ruys, ik woon in Bussum samen met mijn man en twee kinderen. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met het zorgdragen voor het jongere kind. Ik ben zelf de jongste uit een gezin van vier kinderen, dus ik had geen jonger broertje of zusje om voor te zorgen. Gelukkig had ik wel neefjes en nichtjes, die jonger waren dan ik. Toen ik op een middag zag hoe mijn tante tevergeefs trachtte mijn neefje (toen nog baby) in slaap te krijgen, heb ik gevraagd of ik het even mocht proberen en dat mocht. Ik was dol op mijn kleine neefje en ik had natuurlijk zeeën van geduld, die mijn tante toen even niet meer had. Ik heb naast zijn bedje gezeten, voor hem gezongen en wellicht nog meer, wat ik nu niet eens meer weet, maar wonder boven wonder viel hij toen wel in slaap. Deze herinnering is mij dan ook altijd bijgebleven. Noem het beginnersgeluk, maar ik heb altijd mijn rustige uitstraling en geduldigheid behouden en toen ik in 2010 in Amsterdam ging werken in de kinderopvang, heeft dat zeker zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels ben ik dus ook zelf moeder en herken ik volledig hoe mijn tante zich destijds zal hebben gevoeld. Af en toe weet je het even niet meer, in welke leeftijdsfase je kind dan ook zit en kan het fijn zijn als iemand je even helpt. 

Werkend in de kinderopvang ontmoet ik kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar en heb ik gemerkt dat ik mij met kinderen van al deze leeftijden verbonden voel. Ik vind het heerlijk om kinderen te observeren, te kijken naar wat hen bezig houdt, waar hun gedrag vandaan komt en hoe zij ons hierover willen vertellen in de verschillende "talen" die zij daarvoor gebruiken. Deze zogenoemde '100 talen' heb ik sinds ik in de kinderopvang werk altijd erg interessant gevonden. Loris Malaguzzi is de grondlegger van dit concept en zijn visie is om als ouder of pedagoog aan te sluiten op waar een kind mee bezig is. Hoe verwerkt een kind zijn indrukken en hoe laat een kind zien welk proces het doorloopt. Mij intrigeert het om te observeren hoe kinderen dit laten zien en op welke manier zij onze hulp daar wel of niet bij vragen. Wanneer een kind om mijn hulp vraagt, sluit ik aan bij wat het kind al kan of weet en begeleid ik het kind verder vanaf daar. Als kindercoach zal ik met het kind in gesprek gaan over waar hij/zij tegenaan loopt binnen het gezin, met zichzelf, of bijvoorbeeld op school en wat het kind anders zou willen en hoe hij/zij dat wil bereiken.

Ik wil een kind namelijk laten inzien dat door het inzetten van zijn eigen krachten en/of talenten hij zelfstandig de dagelijkse tegenslagen kan oplossen en daarmee uiteindelijk de beste versie van zichzelf kan worden. Dat is mijn doel bij Coachpraktijk Ruys, krachtig in groei!

In het overzicht hieronder lees je in het kort over mijn afgeronde opleidingen, wil je meer lezen over mijn volledige achtergrond en werkervaring, klik dan hieronder op de knop voor mijn Curriculum Vitae. 

Jacobien Ruys

Opleidingen

2004-2008

Stenden Hogeschool

Drama Therapie (HBO)

Bachelor of Arts Therapies

2016-2019

Hogeschool van Amsterdam

Master Pedagogiek (HBO) 

Master of Education

03/2023-07/2023

Sonnevelt Opleidingen

Opleiding tot Kindercoach

Contact

Jacobien Ruys

06-28110974

  • Instagram
  • LinkedIn
Logo Adiona
bottom of page